duminică, 28 martie 2010

A fi copil/A fi imatur!

Ma calca pe nervi ideea ca unele persoane isi atribuie cuvintele "sunt copil/a,copilas,copilut".
Ma intriga faptul, ca ei nu isi dau seama ce inseamna a fi copil, sau nu stiu sa faca diferenta dintre a fi copil si a fi imatur! Sau poate stiu sa faca diferenta, dar vor sa se creada mai interesanti.
In primul rand, un copil nu face rau intentionat, nu este invidios, nu poarta ura in suflet timp de 5 ani, nu jigneste, nu raneste. Observ toate diferentele dintre copii si oameni imaturi, atunci cand ma uit la nepotica mea de 3 ani. Si este cea mai scumpa fetita din lume. Spre deosebire de un om imatur care te raneste intentionat si daca isi cere iertare, o face cu mandrie in suflet, si cu gloria ca te-a daramat psihic pentru o viata intreaga, un copil, atunci cand te vede ca suferi, vine cu toata dragostea adunata in sufletelul lui mic, si iti da un "pup ca sa treaca."
Un copil este inocent, curios, iubitor, iertator. Un om imatur este rautacios, invidios, flamand dupa complimente, dusmanos.
Inainte sa afirmi ca esti copil, ar trebui sa te uiti in oglinda si sa stai un pic pe ganduri, pentru ca ar fi chiar prostesc sa spui ca esti copil, cand defapt confunzi acest substantiv cu acela de om prost. Ma scuzati ca sunt asa dura, dar cum poti sa spui ca esti copil, cand pe fata ta se citeste 'vreau bagare in seama'?
Am mai intalnit si persoane care vorbeau despre trecutul lor, nu chiar victorios, povesteau cum au mintit, cum au inselat, cum au facut rau, apoi spuneau: eh...! eram copil/a! In momentul acela simteam cum sangele fierbe in mine. Pentru ca un copil este cea mai pura fiinta, si mi se pare o jignire adusa la adresa lui, ca un astfel de om sa isi atribuie cuvantul "copil." Si ma repet, un copil este incocent!
Atunci cand spui ca esti copil, nu te porti decat prostesc, un copil este natural, asa ca nu trebuie sa scoti 'fortat' copilul din tine. Si inainte sa mai spui inca o data 'sunt copil', analizeaza-te bine. Da, tu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu